Comp. crew - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Folkert Jongkind - WaarBenJij.nu Comp. crew - Reisverslag uit Londen, Verenigd Koninkrijk van Folkert Jongkind - WaarBenJij.nu

Comp. crew

Door: Folkert

Blijf op de hoogte en volg Folkert

11 Februari 2008 | Verenigd Koninkrijk, Londen

Ok even kort dan. Foto's is niet gelukt, komen dus volgende keer.

Vijf dagen op t water, in de Solent. Dat is dan weer het stukje water tussen Isle of Wight en het vaste land met Portsmoouth en Southampton. 's avonds een haven opzoeken en eten!!! Maandags was het niet geweldig weer, maar dat viel wel mee vergeleken met dinsdag.
We zijn naar buiten gegaan met een windkracht 7, af en toe 8. dat werd steeds iets sterker, met vlagen in de 9.
Leuk om eens mee te maken, golfen wind op het laatst regen erbij... alles erop en eraan. De regen was de voorbode van de echte storm, en we waren toen alweer bijna in de haven, het moet wel verantwoord blijven.
Daarna eigenlijk alleen maar mooi weer gehad. Zon, genoeg wind, en toch ook wel koud. Zoals het hoort in februari.

Veel geoefend, Man overboard/ankeren/aanlegen/point of sail/enz.. en voor mij en Alex vooral ook alles in het engels... normaal niet zo'n probleem, maar al die zeiltermen.
Wordt nog wat als we weer eens samen gaan zeilen Jelle, begrijp niks van wat je wilt.
Deze vijf dagen het eerste gedeelte van de negen weken cursus gedaan, met succes.
De cursus is samen met een spanjaard, Alex, en twee 'locals'. Max en Stuart. Tot nu toe gaat het onderling prima zo. Vooral met Alex een goed contact.

Nu volgen vijf dagen theorie en zeven dagen weer op zee.
Dan een weekendje gezellig First aid en VHF (radio) cursus en daarna weer twaalf dagen aaneengesloten wateren.
In de zeven dagen gaan we haven hoppen, waarschijnlijk zover als Plymouth. In de twaalf, bedoeld om ervaring op te doen en wordt dus een mile builder genoemd, gaan we tussen de 800 en 1000 nautical miles maken. Als het weer het toelaat onder andere retourtje Frankrijk.

Blij dat je al kan lezen Redmer, had nog gedacht dit hele verhaal in te spreken en een cassette bandje voor je op te sturen. Maar dit scheelt weer een halve dag werk. Alles goed met je Pa en Ma? Doe de groeten aan je neef!

Zoals je kan lezen rika, ik heb praatjes, dus dan gaat het altijd goed he! groetjes aan alle digibeten daar bij coco.

check www.sunsail.com

• 11 Februari 2008 - 02:27

Jan:

ben blij dat je niet verzopen bent.
    bezopen is ook wel eens leuk mee te maken om te zeilen (ja het is een training ten slotte)

zet hem op en hou friesland hoog

cheers JB

• 11 Februari 2008 - 05:46

Cas:

Folkert, mooi dat je het nog naar je zin hebt :)
    Want anders zou het zonde zijn geweest om bij Coco weg te gaan ;)

We horen snel weer wat van je :)
    Gr Cas!

• 11 Februari 2008 - 09:59

Gerda:

Hé Folkert, bedankt voor de link. Heb je stukje even gelezen. Gelukkig gaat de cursus je goed af en dat Engels; ach, dat moet jij toch wel kunnen!!
    Mocht je vragen hebben, kun je ze me altijd mailen en ik zoek het voor je op ;) .

Groetjes uit Bolsward.

Gerda

• 11 Februari 2008 - 18:11

Hendrikje :

Zo... direct volle bak er tegenaan! Mooi man...
    Hier alles okidoki.

xxx

• 13 Februari 2008 - 18:54

Luitzen:

Je weet 't he, in de sluis geen touw op de kikker!!! (tenzij er iemand met een mes in de buurt staat...........

• 15 Februari 2008 - 20:44

Ine:

he hoi,

Koffie en thee waren lekker op schiphol. Jammer van de 'hoge' nood, hahhahah. typisch, zullen we maar zeggen. Campertje is super (de verhuurder was een bekende uit nieuw zeeland: wat is de wereld klein).
    xxxx Ine

• 22 Februari 2008 - 20:15

Hallooooooooooo
    Hest 't druk met silen of su?

• 07 Maart 2008 - 18:58

Cool kaartje!

• 08 Maart 2008 - 12:28

Jelle:

Wat een feest van herkenning. Drugs, slecht eten en veel wind. Zit maar niet te veel in over al de zeiltermen, in the end of the day its all about boatspeed.

Succes.

Jelle

• 16 Maart 2008 - 12:59

Luitzen:

Hef maar op die site..................

• 18 Maart 2008 - 13:41

Hendrikje:

Luitzen kom op man!
    Die arme Folkert zit dag en nacht op het water te ploeteren in weer en wind...
    Heeft helemaal geen tijd om gezellige verhaaltjes te schrijven.
    Maar ben het met je eens; een nieuw verhaaltje met een nieuw avontuur zou best leuk zijn ;-)

xxx