Goodmorning Sydney
Door: Folkert
Blijf op de hoogte en volg Folkert
13 November 2005 | Australië, Sydney
Zoooooooo, eindelijk in OZ !!!!
En dat werd tijd ook.
De aankomst ging soepeltjes, en het visum ook. De airport pick up stond al klaar dus gelijk door de stad in. We werden slechts met z'n tweeen opgehaald, ik en een dame uit dusseldorf, Linn. Zij was een uurtje eerder geland dus had al een bakje koffie gehad, dat duurde voor mij nog even.
1;
------------------------------------------
Eerst de stad een beetje rondrijden en aan het water wat uitleg gehad van de verschillende dingen die we moeten regelen. Een bankrekening, post activeren en meer van die ongein. Dit hebben we deze en de volgende dag samen geregeld.
Daarna nog wat meer van de stad gezien en inchecken in het hostel. Een erg goed maar ook erg duur hostel, we hebben het na de eerste 2 dagen die in het pakket zaten slechts 1 dag verlengd en zijn daarna verhuist naar de wijk Kings Cross. Iets meer basic maar wel meer fun! We zitten nu op Victoria street.
Verder zijn we nog samen op de gratis harbour cruise geweest, een dag in de Botanic gardens gewandeld en ondertussen met een paar anderen al een paar keer Bondi beach van dichtbij bekeken. Het water is hier stukken kouder dan dat in Thailand, daar was het water 28 graden! En dat in de lente.
2;
--------------------------------------------
Ondertussen mij RCG en RSA gehaald, dat zijn twee cursussen die je moet hebben als je in de horeca wilt werken hier. Ze zijn gericht op gambling en alcohol.
Morgen ga ik op zoek naar een tijdelijk baantje en daarna maar eens kijken naar een appartement. Ik wil in Sydney blijven tot de eerste week van januari, daarna ga ik waarschijnlijk richting het noorden, naar Melbourne.
Het stappen is hier ook prima in orde, afgelopen vrijdag naar the Empire geweest in Kings Cross, voor 10 uur gratis entree, dus de meesten van het hostel waren daar op tijd en wij dus ook. Deze dag was vodka redbull gratis tussen 10 en 11 uur, zolang de voorraad strekt. Tja ze doen wat om ons backpackers binnen te krijgen. Aardig aangeschoten heb ik een dollar in een gaming machine gegooid, na een minuutje of twee op de knopjes te drukken begon Linn zich te vervelen dus ik druk op uitbetalen. Dat werkt daar dus niet zo.
Ik iemand erbij halen, en die pakt papieren erbij om alles te noteren. Daarna werd ik cash uitbetaald. Tot mijn verbazing 175 dollar! Het is wat later geworden die avond!
Jelle; ik was verbaasd jouw, of je collega's hier tegen te komen. Misschien is dit een leuke foto voor in het kantoor?
3;
C/- Travellers Contact Point
7th floor Dymocks building
428 George street
Sydney 2000 NSW
(niet bedoeld voor (grote) pakketjes)
13 November 2005 - 18:10
Jeroen:
Wow man, enige jalouzie begint nu toch wel te komen..Veel plezier daar in ieder geval (met Linn)
Wil je weten hoe koud het water hier is? Grtz jp -
13 November 2005 - 18:54
Corine D:
ik hoop dat je snel een leuk baantje en appartement vind. Veel plezier in Sydney!!!!!
Groetjes.. -
14 November 2005 - 14:03
Simone:
Ziet er weer goed uit, Folkert! Hoop dat je je snel op je gemak voelt in Sydney, maar dat zal(jou kennende) waarschijnlijk wel lukken. Stuur je later een wat langer bericht.
Groetjes -
14 November 2005 - 20:18
Marc P:
Naar de foto kijkend kan ik me wel iets voorstellen bij zo'n backpackers trip. Go Folkert Go! -
16 November 2005 - 06:44
Alwin:
Goed om te horen dat je het naar je zin hebt. vergeet de blue mountains niet bij Sydney. ook erg mooi om te doen. Het water is nu trouwens 30 31 graden. vandaag laatste dag idc gehad. grt Je broertje -
17 November 2005 - 10:51
Alwin:
O ja als er nog mensen zijn die geintreseerd zijn om in Phuket te duiken en een duikcertificaat te halen kan je me altijd vragen. Zit hier in ieder geval tot mei:-) -
18 November 2005 - 13:49
Eelco:
Super gaaf ! ! !
Alles hier oke in holland.
Word alleen een beetje k k koud.veel plezier verder.
ps
leuke plaatjes geschoten hoor.Denk dat ik die met de oliefanten als achtergrond voor xp gebruik.
Je 2e broertje (b) -
19 November 2005 - 15:39
Eddy:
Mooi dat je nu eindelijk daar bent . En dan nog wat , zeur toch niet over koud water ik sta nu echt niet in mijn t shirt in de zon hoor. -
22 November 2005 - 12:32
Lenie:
wat een view zeg daar. ik krijg bijna spijt dat ik niet mee ben gegaan hihihi
ben ook blij dat je je daar wel een beetje vermaakt.nou ja ik zit nu op msn met je dus laat ik het hier bij dikke kus -
23 November 2005 - 18:12
Rika:
heej die folkerd.alles goed met je¿ leuk al die verhaaltjes steeds van je zo blijven we op de hoogte van je wel en wee.hier is alles oke.groetjes en een dikke tuut. hil en rika -
23 November 2005 - 20:06
Femke B.:
We hebben al nachtvorst en het begint nu echt koud te worden... Zonnige plaatjes die veel warmte doen uitstralen zijn meer dan welkom! Geniet en pas goed op jezelf, liefs, Femke.