Surf and beer
Door: Folkert
Blijf op de hoogte en volg Folkert
25 November 2005 | Australië, Sydney
Ondertussen heb ik uitgebreid mijn tijd gebruikt om de stad te bekijken. De winkel straatjes en Chinatown doorgewandeld. Het geweldige Queen Victory Building bekeken. Dat is iets als de Bijenkorf in Amsterdam, maar dan in klassieke engelse stijl. erg mooi, en ze hadden binnen de kertsboom al staan. ongeveer een meter of 15 a 20 hoog en met 15000 swarovski kristallen versierd.
Natuurlijk ook weer regelmatig flink op stap geweest, wat weer niet zo goed is voor de volgende dag want dat betekent uitslapen.
Darling Harbour bezocht, dit is de wat rijkere stappersbuurt van Sydney, dus het tegenovergestelde van de wijk Kings Cross waar ik woon.
Ondertussen ben ik begonnen met soliciteren, maar dat blijkt toch wat tegen te vallen.
Ik heb wel een baantje gevonden in een klein restaurantje, maar geen vast aantal uren, ze zijn maar beperkt open dus dat zijn er niet veel in ieder geval. daarnaast valt het loon ook nog eens erg tegen in de horeca.
Na twee en een halve dag zoeken begin ik wat te twijfelen over de volgende stap. Moet ik blijven hangen voor oud en nieuw in Sydney zoals ik gepland had of alvast doorreizen naar Melbourne en ondertussen wat van het land zien... Het is nog ruim een maand voor oud en nieuw en het is leuk in Sydney, maar ook weer niet zo leuk.
Afgelopen donderdag vroeg uit bed om een dag te surfen. Een groep van ons hostel heeft met z'n allen een surftrip, inclusief les, geregeld. Wat een dag! Echt geweldig, redelijk hoge golven en goede instructies. Uren in het water gelegen en ook een paar keer op het board weten te staan.
Het is echt stukken moeilijker dan je zou denken, maar blijven oefenen en ik word vanzelf een ster. 's Avonds natuurlijk even vieren, en dat werd deze keer wel erg laat. Maar wel weer reuze gezellig. Met een zweedse, engelse, duitser, ierse en twee israeliers op stap geweest naar Kings X hotel en daarna naar the Empire. Als afsluiting had de zweedse dame het verzoek een striptent te bezoeken, want die ervaring had ze nog niet, dat vond iedereen natuurlijk een goed idee! Helaas, het stelt hier niet echt veel voor.
De wijk waar we in zitten is naast goed voor op stap gaan en veel backpacker hostels ook het red light district van Sydney. Niet dat je er veel van merkt hoor, het is ongeveer een tiende van Amsterdams red light district.
In het Kings X hotel wordt aanstaande maandag en dinsdag een afterparty georganiseerd van de Oasis concerten in Sydney. Men zegt dat de mannen van Oasis zelf ook een biertje komen halen. Geen idee hoe ze eruit zien, en het boeit me ook niet echt, maar lijkt me wel een leuke avond uit.
Collega's; gefeliciteerd met de website, ziet er strak uit! Ben hier alleen nog maar Blockbuster en twee onbekende ketens tegengekomen, maar allemaal van Filmclub niveau.
25 November 2005 - 22:10
Femke B.:
Hoi! Altijd leuk weer van je te horen. Lijkt me wel wat vreemd, Kerst in de lente/zomer... Sinterklaas is inmiddels ook in Bolsward aangekomen, dat moet je allemaal maar weer missen... Liefs, Femke. -
26 November 2005 - 16:32
Ingrid:
Wat vervelend dat het zoeken van een baan niet soepel verloopt. Heb je ook zo'n horecacursus moeten doen? In ieder geval nog veel succes en niet te lang twijfelen...gewoon doen waar je zin in hebt...het jaar is zo voorbij!!
Knuffle Ingrid -
26 November 2005 - 18:10
Rika V.d.H.:
Hallo Folkert,Fijn dat je het zo naar je zin hebt geniet er volop van.Wij zitten in de sneeuw en de kou daar mis je dus niks aan. Groetjes van Rika en natuurlijk ook van Frans. -
28 November 2005 - 14:25
Alwin:
He broer
Mooi dat je het naar je zin hebt. Blijf zo door gaan en denk om je geld:-)
ik ga morgen naar de Similan voor 4 dagen. wat is het werk hier toch zwaar -
30 November 2005 - 19:46
Christiaan:
Hoi Folkert, leuk om al je belevenissen te lezen. Ik ben helemaal niet jaloers op je :). Gaat het surfen al een beetje? Houd ons op de hoogte! PS: je alfa heeft een nieuw baasje. -
01 December 2005 - 12:54
Hendrikje:
Had die Folkman!
Wat fijn dat het je goed gaat. Heb nog een tip voor je: heb je het al als stratenmaker geprobeerd daar??? Je hebt werkervaring...
doei, xxx
p.s. als ik de loterij win, kom ik even langs oke? -
02 December 2005 - 11:01
Luitzen:
Ik heb niet zo veel internet bij de hand de laatste tijd, maar ik wil je toch nog even een heerlijk avondje wensen (haha) -
04 December 2005 - 11:42
Hendrikje En Luitzen:
GEFELICITEEEERD!!!
Heb je een leuke dag gehad en kadootjes gekregen? Hebben ze daar wel oranjekoek???
In ieder geval: Proost! En nog veel gelukkige en gezonde jaren toegewenst...
xxx -
04 December 2005 - 18:59
Lenie:
happy birthday to yoy happy birthday to you happy birthday dear folkert!!!!! van harte met je 30+ verjaardag pop. ik hoop dat je het leuk hebt of gehad. tot horens dikke kus -
04 December 2005 - 20:33
Christiaan:
Hoi Folkert,
Van harte met je verjaardag. Ik neem er nu eentje op je gezondheid.! -
04 December 2005 - 21:49
Jeroen:
Gflctd!!
(sorry weinig tijd) -
05 December 2005 - 20:30
Frans En Rika:
Hallo Folkert,
en alweer een jaartje ouder, Folkert gefeliciteerd en nog vele jaren in gezondheid. gr.Fr.en R. -
06 December 2005 - 16:53
Truus:
Hoi Follie,
Bedankt voor je kaartje (beter laat dan nooit) en natuurlijk missen wij jou ook!!!!!!!! Scheelde toch wel wat: ik hoefde niet zooooo veel te koken ;)
Liefs -
07 December 2005 - 18:55
Eddy&nienke:
allereerst gefeliciteerd met je verjaardag . en ikhoop dat je je daar in sydney blijft vermaken en die baan dat komt wel ikzou oud en nieuw mooi daar vieren die andere ausies wachten wel. -
08 December 2005 - 11:27
Eelco:
G E F E L I C I E T E E R T
En veel plezier daar met kerst.(gewoon blijven hoor
moet echt super gaaf zijn daar). -
08 Februari 2006 - 19:37
Carla, Bolsward:
de striptenten kunnen dus nog wat leren van amsterdam!...hihi