Alweer een jaar ouder
Door: Folkert
Blijf op de hoogte en volg Folkert
10 December 2005 | Australië, Sydney
Ondertussen... heb ik een paar keer gewerkt, eerst een paar dagen verhuizen voor niet al te veel geld, en later een paar dagen labouring. hulpje in de bouw zeg maar. Soms erg zwaar maar het ging prima. Het loon is ook prima en dat scheelt natuurlijk.
De laatste dag dat ik voor die mensen gewerkt heb was in een mooie villa in Watsons bay.
DE villawijk van Sydney. Dit huis had een gedeeld prive strand, gedeeld met 5 andere huizen, dus niet al te druk. Een boathouse aan het strand zodat je met je dingie naar je jacht kan tuffen wat voor anker ligt in de baai. Ja ja! Het werk was hier redelijk makkelijk. De eigenaar liet het wat verbouwnen en door een binnenhuis architect opnieuw inrichten. Zelf was de eigenaar ff een jaartje op vakantie. De vorige eigenaresse had ook nog wat spullen op te halen.
Dus mn schoonmaken en wat verhuizen. Werd wel een werkdag van 14 uur want het moest af, maar ja dat betaald weer erg goed!
O ja, de waarde van het stulpje was slechts 12 miljoen A$.
Afgelopen zondag, eigenlijk zaterdag nacht, mijn verjaardag gevierd. Errug leuk!!!! Er waren weer eens vrijkaartjes voor een afterparty van een concert, ditmaal jamiroquai.
De vorige keer bij Oasis heb ik gemist, vanwege werk de volgende dag. Moest 7 uur beginnen, en ja ik was op tijd! Achteraf had ik niet veel gemist.
Maar goed, mijn verjaardag was erg geslaagd zelfs zonder jamiroquai. Er stond zo'n grote rij voor de club dat we besloten ergens anders te gaan stappen, en dat was een goede keuze.
Een receptionist van ons hostel heeft de juiste connecties, dus vandaar dat er af en toe wat kaartjes onze kant op komen. Zo zijn we gisternacht naar een exclusieve club op Oxford street geweest. Op zich niet een club waar ik anders heen zou gaan, maar met de hele groep was het erg gezellig.
Voor de liefhebbers, ik heb ondertussen een telefoonnummer in OZ, 0428134241. Landencode weet ik ff niet, zoek dat zelf maar op.
Bondi beach ondertussen ook alweer een flink aantal keren bezocht. Ik probeer een beetje bruin te worden, maar ja dat wil bij niet zo hele erg lukken. Wordt alleen maar lichtbruin tot nu toe. Het is in ieder geval beter dan dat @$#&^$)* weer bij jullie, dagelijks boven de 30 graden!
De voorlaatste keer dat ik daar was werd er met een helicopter gepatrouileerd, sharkwatching. En ze hebben er eentje gevonden, was zelfs op het nieuws. Vijf meter lang, op ongeveer 300 meter van het strand. Met de helicopter hebben ze hem weten weg te jagen, dus geen alarm.
Langzaam aan begin ik al wat te zoeken naar een auto voor het vervolg van mijn reis. Sydney stroomt langzaam vol met kerst en oud-en-nieuw vierders. Een groot gedeelte daarvan wil ook hun auto kwijt, ideaal dus.
Het is wel makkelijk om wat geld te verdienen voor ik een auto koop, en dat af en toe werken is leuk maar schiet niet genoeg op, ondanks de goede verdiensten. Ondertussen begint mijn jobhunt wat te werken, heb een aantal opties, waaronder een baantje als kerstman! Als dat het wordt stuur ik zeker wat foto's over de digitale snelweg naar jullie toe!
Iedereen bedankt voor de felicitaties en reacties, het wordt erg gewaardeerd af en toe wat van jullie te horen!
Ik zal proberen wat kerstkaarten te versturen. Krijg je er niet eentje dan betekent het alleen maar dat ik je adres niet heb!!
Groetjes en tot volgende keer
10 December 2005 - 12:24
Femke B.:
He Flokje! Fijn weer van je te horen. Valt toch niet mee, jarig zijn! Dit keer niet ergens in Limburg in een vaag hotelletje, maarin het bruisende Sidney! Leuk te vernemen dat je je goed vermaakt. Veel Liefs, Femke. -
10 December 2005 - 12:24
Femke B.:
Oeps, niet Sidney maar Sydney... -
12 December 2005 - 03:11
Folkert:
Landencode voor OZ is 0061. -
12 December 2005 - 11:14
Alwin:
Goed te horen dat je je daar vermaakt. Ik zal de groeten van je doen hier.
Ik vermaak me trouwens ook prima. hier in WARM Thailand. we mailen groeten je broertje -
13 December 2005 - 08:23
Jelle:
Hee Folkert!
Sorry dat ik zo lang niks van me heb laten horen, heb het erg druk gehad.
How is life down there? Als ik bovenstaand verhaal lees klinkt het in ieder geval wel helemaal super!
Hier alles ok, Jorne is alweer een paar maand thuis, en alles gaat goed.
we zijn een nog een beetje moe van alles, maar ook ontzettend blij en trots.Keep up the good work, en fijne feestdagen. Ik schrijf snel weer. Groeten & liefs Jelle, Everine, en Jorne -
13 December 2005 - 08:30
Pascale:
Ho Ho Ho, Kerstman Folkert! Leuk om weer even "bij te lezen". Ben je al bij Cronulla Beach geweest? Weliswaar geen haaien (-slik-) maar toch een beetje vechten is ook lekker; of merk je verder niets van de rellen? 30 graden is overigens helemaaaaaal niet jaloersmakend, welnee joh. Het is hier ook heerlijk (...) Geniet van de kerst en Oud&Nieuw aan het strand en tot snel! Liefs, Pascale -
13 December 2005 - 23:48
Geann, Lieke, Sonja!!!! :P :P:P:
harreee knarretje!! we zijn je niet vergeten hoor op 4 december, nog van harte ouwe!!!! je hebt t wel onwijs naar je zin zo te lezen, en terecht!! BONDIbeach rulezzzzzz! sonja komt wel even een biertje met je drinken over een paar maanden! hihi leuk he! nou wij gaan tukken.. we hebben net kinderen voor kinderen geluisterd, vet cute!! nou t besteee geniet van je reis!! toedelsss van sonja, geann en lieke!! -
22 December 2005 - 09:20
Lenie:
hee het word steeds beter zo te lezen mooi zo!!! ik wens je fijne feestdagen toe en ik hoor wel even in het nieuwe jaar. dikke kuzzz -
22 December 2005 - 22:03
Christiaan:
Hoi Folkert,
Prettige feestdagen toegewenst, we hebben de kerstborrel er net op zitten. Groeten!