Goodmorning Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Folkert Jongkind - WaarBenJij.nu Goodmorning Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Folkert Jongkind - WaarBenJij.nu

Goodmorning Melbourne

Door: Folkert

Blijf op de hoogte en volg Folkert

23 Januari 2006 | Australië, Melbourne

Dus. Eindelijk uit Sydney vertrokken.
Samen met Kieran, Katherin en Deirdre, 3 Ieren, maar ja daar kunnen zij ook niks aan doen.
Zondag de 8e zijn we vertrokken rond een uur of elf in de ochtend. De eerste stop onderweg was Kiama, een gewekdig oud en traditioneel kustplaatsje met een natuurlijke attractie. Een blowhole. De golven slaan hier tegen de kliffen en rotsen, bij een heeft het water er een flinke laag onder de klif weg gesleten waardoor het water onder de klif tegen de rosten slaat. De kracht heeft in al die jaartjes ervoor gezorgd dat er een gat is ontstaan waar de golf zijn water omhoog knalt. Net een walvis, maar iets meer water.

Doorgereden naar Jervis bay, deze baai staat erom bekend dat je er veel dolfijnen en af en toe walvissen kan spotten. Wij hadden geen geluk en de rest was daar ook niet erg indrukwekkend. Dus maar door dan, zoeken naar een camping. maar dat was minder makkelijk dan gedacht. Uiteindelijk een plaatje van een camping gevonden en daar hebben Kieran en ik ingecheckt. de dames zijn ongezien het terrein opgelopen en we hebben zo 30 dollar bespaart.

Na de Bbq en de boel in orde maken, aan het meer gezeten met een potje bier en zo. Geweldig!!!! De tijd vloog om, had het idee dat we daar een uurtje of anderhalf hadden gezeten toen het bleek al ruim na tweeen te zijn.
De camping, het moge duidelijk zijn, lag dus direct aan een meer met aan het begin erg ondiep water, je kon meters het meer inlopen en het was niet dieper dan je enkels.
De lucht was helder en de maan scheen volop.
Pa ik begrijp nu iets meer van de lol in het vliegvissen. De vliegjes en zo zag je over het water springen, en af en toe hoorde en een enkele keer zag je een vis uit het water springen om een hap te nemen.

De volgende dag aardig wat kilometers gemaakt met een tussenstop in Mogo. Daar hadden ze een oud goudmijners stadje nagebouwd wat we bezocht hebben. Eind 19e eeuw was hier een echte goldrush.
's Avonds met moeite ons overnachting uitgezocht. We hadden namelijk besloten ergens bij een waterval te overnachten zodat we de volgende ochtend lekker konden zwemmen.
Op een dirtroad eerst 5 kilometer bergop afgelegd met het idee dat we fout reden, dus retour en de weg vragen. Konden we weer die berg op, het was negen kilometer bergop. Kamperen en kampvuur waren verboden, maar ja... toch maar gedaan! Na het eten heerlijk bij een kampvuurtje gezeten in het midden van het bos. De volgende ochtend dus heerlijk gezwommen en van een natuurlijk gevormde glijbaan gegleden. Rond een uur of tien waren de eerste dagjesmensen er ook al. We hadden 's nachts wat geluiden gehoord die we niet konden plaatsen, maar in de ochtend konden we zien wie er verantwoordlijk voor waren. Leguanen van meer dan een meter.

Ook deze dag flink wat kilometers gemaakt en tot op anderhalf uur van Melbourne aangekomen in Yinnar. Op ongeveer 3 kilometer van dit plaatsje was Coops, een vriend van Kieran, aan het werk bij zijn tante op de boerderij. We zijn daar bijzonder gastvrij ontvangen en hebben er 2 dagen en nachten doorgebracht. De auto had ondertussen alweer 2 nieuwe banden nodig. Bij de koop was er afgesproken dat de twee voorbanden vernieuwd zouden worden, en dat hadden ze ook wel gedaan, maar slechts 'recaps'. Dat betekent tweedehands banden met een nieuw loopvlak erop geplakt. Deze waren zo slecht dat de auto continue trilde op hte laatst. Had niet veel gescheeld of we hadden onderweg een klapband gehad.

Donderdag avond eindelijk in Melbourne aangekomen en het einde van een geweldige week on the road!
Melbourne is iets kouder dan Sydney, vooral 's avonds, maar toch ook al een paar dagen boven de 40 gehad.

In Melbourne heb ik de Australian open bezocht en daar Michaela Kraijcek en Ramon Sluijter in de eerste ronde zien spelen.
Ook het casino al even bekeken, ontzettend groot!
Deze week komt de Volvo Ocean Race aan in Melbourne, dus dat wordt weer leuk bootjes kijken.
Afgelopen zondag heb ik in de Mornington Peninsula, uurtje uit Melbourne, mijn eerste werdag gehad in een net geopend complex, the Peninsula Hot Springs. Warme mineraal baden en dergelijke. Leuk werk, erg relaxte mensen. Kijk maar ff op de site zou ik zo zeggen.

Verder gaat alles prima hiero. 2 april is de formule 1 grand prix, dat gaan we niet missen dacht ik zo, en het plan is om daarna via de Great ocean road naar Adelaide en Perth te rijden.

In mijn papieren bende heb ik nog enkele kerst kaarten tegengekomen. Oeps. Ik verstuur ze alsnog met een extra kaartje om het goed te maken.

Telefoonnummer;

428 George street
Sydney, 2000 NSW

• 23 Januari 2006 - 10:05

Truus:

Lekker énkel dagen boven de 40°. Hier zitten we al enkele graden onder het vriespunt. Maar ja, verschil moet er wezen. Ben wel jaloers. Nog even over dat werk van je: wat doe je daar dan precies? Vrouwen masseren of een pakking opsmeren..... Of sta je achter de bar?
    Wij zijn nu ook iets meer bezig met onze reis naar nieuw zeeland. Krijg er steeds meer zin in....lijkt me heeeeeerlijk 40° in plaats van -4°.

Groetjes Truus

• 23 Januari 2006 - 13:33

Lenie:

tja wij kunnen bijna schaatsen wat een verschil zeg. zeg maak je 2 april een paar mooie plaatjes voor me zodat ik nog jaloerser kan worden hihihihi. liefs

• 23 Januari 2006 - 15:58

Corine D:

Lijkt me wel mooi om de volvo ocean race live te zien. Ik geloof dat de nederlandse boten het erg goed doen!!!
    Maak je wel even wat foto's voor op de site?
    groetjs van Corine.
    p.s. bedankt nog voor de via, via kerstkaart

• 24 Januari 2006 - 11:49

Alwin:

Je overtreft me toch een beetje broer hier is het maar 30+
    Ben van het eiland af heb wel weer genoeg in de zon liggen bakken.

• 28 Januari 2006 - 07:53

'T Spookje:

Veels te lang niet op je site geweest, maar wel aan je gedacht. mmmmmmmmmmmmm ik lees iets over 2 april,(jaloers dus hihi) Gaaf man dat je daar heen gaat. Leuk dat jeook bij de Australien Open bent geweest. Je huidige werkplek ziet er fraai ut hoor.Op onze werkplek is het weer veel poetsen nu de topdrukte er niet is hihi.
    Namens 2 kinderen, hartsike bedankt voor je "kerstkaart"

• 28 Januari 2006 - 13:26

Luitzen:

Het is hier inmiddels zo'n 7 graden onder nul 's nachts........... duuus!, Mooi dat je het nog steeds naar je zin hebt. Ik zou de finisch van de ocean race ook wel willen zien, doe de groeten aan Roy.

• 30 Januari 2006 - 11:10

Jelle:

Bedankt voor je kerstkaart...
    Heb die van ons eergister verstuurd. Heb je nog veel van de VOR gezien? Zit je nog in de buurt van Melbourne?Misschien kan ik nog wat voor je regelen. Groeten, Jelle

• 30 Januari 2006 - 20:34

Ed En Nien:

hai folkert, alles gaat dus goed, super joh.
    hier gaat "t ook z'n gangetje nog bedankt voor de kerstkaart.jij gaat ons niet lekker zitten maken met de formule 1 he?!!! nog veel plezier en we lezen wel weer doeii

• 01 Februari 2006 - 12:22

Tineke En Jouke:

Hee man,oppassen voor die leguanen.Geweldig,dat je het zo naar de zin hebt.Je bent een echte "king of the road"aan het worden,als ik het allemaal goed begrijp.Jouke en ik zijn weer terug op aarde.We hebben een fantastische tijd gehad in het hoge koele noorden.Tja,het is maar net waar je van houdt.40 graden is mij net even iets te warm.Maar wel hevig,dan kan je kamperen in het bos en vuurtjes stoken.Ik had nooit gereageerd.Ik heb een minicursusje gehad van Jin Hee en Luitzen en zie daar,daar ben ik al.Hee Folkert,nog veel plezier eerstvoorlopig en wij reizen stiekum een beetje met je mee.doei!!!!!!!!!!!!!!!!

• 02 Februari 2006 - 07:47

Hendrikje:

He wat gezellig hier! Veer en Mem zijn er ook! Leuk he Folkert!!!!
    Fijn dat je weer een goede trip hebt gehad. Take care en geniet ze...

xxx

• 06 Februari 2006 - 08:24

Jelle:

Goeienavond!

Heb iets voor je geregeld.
    Je mag tijdens de start van de vogende etappe mee op een volgboot, en je mag nog iemand meenemen ook! Je moet je op de dag van de start melden bij het Race Village, bij Renate Wildeboer, (Team ABN AMRO)tussen 9.00 en 9.30.Wees op tijd!!!Je kan/moet haar even bellen(nr. sms ik je)Jelle

• 08 Februari 2006 - 19:51

Carla, Bolsward:

zo zeg...ik ben jaloers...we hebben hier echt klote weer!